nedjelja, 4. ožujka 2012.

PSIHOTRONIČKA ORUŽJA ZA KONTROLU UMA

SVE JE VIŠE DOKAZA DA SE NAD SVJETSKIM STANOVNIŠTVOM KORISTI CIJELI ARSENAL EGZOTIČNIH TEHNOLOGIJA ZA KONTROLIRANJE UMA.

"Psihotronika" je češki izraz za parapsihologiju, disciplinu koja se bavi graničnim područjima psihologije i 'anomalnim' pojavama vezanima uz promijenjena stanja svijesti.
Češki parapsiholozi (i njihovi kolege iz razdoblja Hladnog rata) bavili su se i fenomenima koji se sada obično ne svrstavaju u područje parapsihologije. Parapsihologinja Larissa Vilenskaya (poginula u prometnoj nesreći 2001.) kaže da je taj izraz bio prvi put predložen po analogiji s "bionikom" u značenju "područja koja se bave konstruiranjem uređaja koji mogu poboljšati i/ili reproducirati izvjesne psifenomene (kao što je psihokineza u slučaju "psihotroničkih generatora" koje je razvio Robert Pavlita), a kasnije je uključivala i neke druge fenomene".

Psihotronika uključuje proučavanje kako tehnologija međudjeluje s ljudskim umom, "suptilnom" fiziologijom i tjelesnim procesima. Budući da se bavi i višim aspektima i područjima realnosti, psihotronika je interdisciplinarno područje koje uključuje konvencionalne znanstvene discipline: matematiku, filozofiju, metafiziku i ezoterične studije.

Prva psihotronička konferencija održana je u Pragu u lipnju 1973. godine. Osamdesetih godina psihotronika je u Čehoslovačkoj ušla u vojna učilišta. S raspadom istočnog političkog bloka i SSSR-a psihotronička istraživanja preselila su u privatno područje.

U užem smislu psihotronikom se nazivaju sve napredne tehnologije koje mogu utjecati na stanja svijesti, posebno putem elektromagnetskih valova i poljima koja interferiraju s moždanim procesima. To također može uključivati primjenu psihoaktivnih tvari.
U listopadu 2001. američki kongresmen hrvatskog podrijetla Denis Kucinich uveo je u Kongres prijedlog zakona koji bi obvezao američkog predsjednika da se uključi u pregovore oko zabrane oružja stacioniranog u svemiru (orbiti).

U njegovom prijedlogu definicija takvog sustava naoružanja uključivala je bilo kakva nepriznata ili još uvijek nedovoljno razvijena sredstva kojima bi se mogla prouzročiti smrt ili ozljeda ljudi, ili pak oštećivanje i razaranje biološkog života, fizičkog zdravlja, mentalnog zdravlja ili nečije fizičke i ekonomske dobrobiti.

Takva sredstva uključuju sustave smještene na kopnu, moru ili u svemiru koji koriste elektromagnetsko zračenje, lasere, psihotroničke tehnologije, zvukovne tehnologije ili energije usmjerene prema pojedinim osobama ili prema ciljanoj populaciji, u cilju informacijskog ratovanja, manipuliranja raspoloženjem ili za kontrolu uma pojedinih osoba ili skupina.

Unatoč tome prošle godine u američkim medijima objavljeno je da se Američko zrakoplovstvo (USAF) sprema prijeći na novu fazu razvijanja oružja za kontrolu uma. Militaristički birokrati traže od znanstvenika da im pomognu "degradirati neprijateljsku učinkovitost" napadom na moždane "kemijske putove".

Konkretno, odjel za ljudsku učinkovitost, istraživačkog laboratorija Američkog zrakoplovstva obnovilo je poziv za istraživačke projekte za "napredak u bioznanosti za učinkovitost zrakoplovaca".Radi se o šestogodišnjem programu s budžetom od 49 milijuna USD za ekstremnu neuroznanost i biotehnologiju u službi ratovanja.

Jedan od smjerova istraživanja u tom programu tiče se kontrole uma odnosno "degradiranja neprijateljske učinkovitosti i umjetnog svladavanja neprijateljevih kognitivnih sposobnosti". Spomenuti poziv spominje i "razvoj tehnologija za predusretanje, nalaženje, fiksiranje, praćenje, identificiranje, karakteriziranje ljudskih namjera i psihološkog statusa bilo gdje i u bilo koje vrijeme."

Ovo već zaista zvuči orwellovski! Dokle su u Americi spremni ići u frankenštajnovskoj znanosti i tehnologiji svjedoči i projekt daljinske kontrole moždane aktivnosti korištenjem ultra­zvučnih signala.

Radi se o tehnologijama za stimuliranje moždanih funkcija putem ultrazvuka. Koristi se i transkranijalna magnetska stimulacija (TMS) tj. fokusirana primjena magnetskih polja za djelovanje na moždane centre. Za razliku od TMS-a, kod transkranijalnih ultrazvučnih pulseva mogu se izravno, na daljinu stimulirati i središta koja su duboko ispod kore velikog mozga.

Rad na takvim monstruoznim tehnologijama financijski podupiru američka Vojna komanda za istraživanje, razvoj i inženjering (RDECOM) i Vojni istraživački laboratorij (ARL) za koje radi dr. William J.Tyler, profesor Škole za znanosti o životu na državnom sveučilištu Arizona. On je suosnivač i CSO SynSonix Inc. korporacije i član organizacije za novačenje mladih Frankensteina za potrebe militarističko-obavještajno-korporacijskog kompleksa 2010 DARPA Young Faculty Award.


Sustave proizašle iz ovakvih istraživanja namjeravaju ugrađivati u vojne kacige kako bi utjecali na moždane aktivnosti i raspoloženje marinaca. Vjerojatno pokušavaju tehnološki poraditi na činjenici da je svaki peti marinac kojeg su poslali u Irački rat bio alkoholičar, činjenica zbog koje je vjerojatno Bush mlađi (zapravo potpredsjednik Cheney sa svojom klikom) slao na teren privatnu vojsku koja je "efikasnije" trebala "obaviti posao" (poput masakra civila).

No, dok se u ovim "službenim" projektima radi o metodama bliskima konvencionalnoj znanosti, postoje i napredniji projekti koji graniče sa znanstvenom fantastikom, a o kojima se ništa ne govori i koji predstavljaju najveću tajnu.

O tome svjedoči američki istraživač Richard Sauder, aktivist koji je prošle godine bio tri mjeseca zatvoren zbog miroljubivog prosvjeda protiv oružja za masovni genocid kod jedne baze s nuklearnim projektilima u SAD-u.U svojoj knjizi -Priče o kundalini-u kojoj se bavi dubljim aspektima ljudskog uma i stvarnosti, dio knjige je posvetio prikazu sadašnjih američkih patenata za tehnologije koje omogućavaju mentalne manipulacije na daljinu.

Navodi web-stranicu http://www.trufax.org/research/projects.html na kojoj se nalazi popis različitih programa za kontrolu uma koje provodi "alfabetska juha" tajnih agencija. Stranica više nije dostupna.Prema Sauderu, u mnogim slučajevima umovi i mozgovi ljudi bili su manipulirani bez njihovog znanja. Neki od načina mentalne manipulacije su: pomoću psihoaktivnih droga, mikrovalova, hipnoze, ispiranja mozga i putem implantata.

Kad je Sauder postao svjestan postojanja takvih egzotičnih tehnologija odmah je shvatio da bi to moglo objasniti mnoga njegova vlastita neobična iskustva koja je godinama doživljavao. Kao primjer navodi neobično iskustvo iz vremena kad je istraživao tajne američke podzemne vojne baze i kad je o tome počeo javno pisati.
Jednom je iznenada niotkuda začuo glas koji mu je rekao:
Podzemne baze su stvarne... Saznao je da zaista postoji tehnologija pomoću koje se elektronski može emitirati glas izravno u unutarnje uho ili auditorni korteks mozga.

Patent takvog uređaja postoji: U.S. patent No. 4,858,612 - Uređaj za slušanje.Shvatio je da je najvjerojatnije čuo glas nekog čovjeka (koji mu je iz nekih razloga nastojao potvrditi stvarnost onoga o čemu piše), koji je govorio kroz mikrofon elektronskog uređaja koji odašilje poruku izravno do mozga.

Ovaj slučaj neodoljivo podsjeća na slučaj atentata na jednu cijenjenu švedsku političarku, koji se dogodio prije više godina.Atentator, mlađi navodno psihički neuravnotežen čovjek, tvrdio je da mu je glas (kojem je on pripisao religijski značaj) neprestano govorio da učini to nedjelo.Slične okolnosti postojale su i u ubojstvu Johna Lennona, slavnog britanskog pjevača koji je zadavao mnogo glavobolja američkom militarističko-korporacijskom establišmentu.(Ubojica je bio stražar osiguranja iz Honolulua kojeg se, s obzirom na narav njegovog posla, vjerojatno moglo prethodno "programirati".)

Ako se na daljinu mogu elektronski/elektromagnetski izvoditi zahvati koji mogu poremetiti moždane funkcije, na taj način mogli bi se objasniti slučajevi prometnih nesreća koje su imale dalekosežne posljedice na život čitavih naroda.U jednoj takvoj nesreći stradao je cijeli politički vrh Poljske.Pilot je izgubio kontrolu prilikom slijetanja u Rusiju.Ako su piloti bili podvrgnuti psihotroničkom oružju, prilikom čega su izgubili kontrolu nad zrakoplovom, radilo bi se o savršenom zločinu: krivac su bile nepovoljne meteorološke prilike prilikom slijetanja.




PROJEKT MKULTRA I VEZA S TAJNOŠĆU OKO NLO-A

Bivši američki obavještajac (s jakim političkim vezama u Senatu SAD-a) C.B. Scott Jones, koji se susretao s kolegama iz bivšeg Sovjetskog Saveza, tvrdi da su ruski znanstvenici pridavali veliku važnost Teslinim tehnologijama, u kontekstu hladnoratovskih nadmetanja.

Američki znanstvenici koji su se bavili sličnim problemima u SAD-u nailazili su na probleme ukoliko nisu biti uključeni u super tajne vojne projekte koji su se bavili takvim tehnologijama.

Prema Scott Jonesu godinama su američki građani izvještavali o tome da bi ih nakon njihove interakcije s onim što se obično naziva NLO-ima u pravilu posjećivalo "vladino osoblje" i ispitivalo ih o njihovim iskustvima. Mnogima se prijetilo da o tome javno ne govore, što upućuje na politiku tajnosti oko cijelog predmeta. Scott-Jones pokrenuo je inicijativu da američka državna administracija iz devedesetih objavi ono što vladine službe znaju o NLO-ima.

Slijedi izvadak iz njegovog izlaganja pod naslovom "UFOs and New Frontiers: Connecting With the Larger Reality" ( NLO-i i nove granice: povezivanje s većom realnošću) iz 1994. godine.


"Vlada SAD-a i druge svjetske vlade mogu i trebale bi igrati pozitivnu ulogu tako da podijele to što znaju i otvoreno surađuju u prikupljanju više informacija.Taj je predmet previše važan da bi njime upravljao neki birokrat u nekoj bezimenoj agenciji.
Američka javnost i Kongres SAD-a moraju biti uključeni.Taj program ismijavanja zajedno sa supertajnošću i jednim agresivnim načinom postupanja s osobama koje službeno nešto znaju o tim činjenicama i počinju o tome govoriti bili su dostatni da se zadrži brana na onome što vlada doista zna.

Iz dostupne literature poznato je da su za vrijeme projekta MKULTRA znanstvenici iz nekoliko zemalja izvješćivali o istraživanjima kod kojih se koristila elektromagnetska energija kako bi se utjecalo na um; da su možda najveća nastojanja u tom području bila prisutna u Sovjetskom Savezu i zemljama Istočne Europe; te da postoji veza fenomena NLO i tehnologija za kontroliranje uma (mind control technologies).

Razmišljanje o širem značenju fenomena NLO vodi do ozbiljnih filozofskih i praktičnih pitanja. Dva očita su implikacije na organiziranu religiju i na sadašnju znanstvenu paradigmu. Može biti da je presudan činitelj u vladinoj politici tajnosti o fenomenima NLO-a taj da nisu bili prinuđeni govoriti bilo što o predmetu koji bi vjerojatno bio vrlo nezgodan da se o njemu raspravlja s američkom javnošću.
Tako dugo dok mogu držati medije neutraliziranima te uspješno ignorirati ili zastrašivati nekoliko ozbiljnih istraživača na tom području, ne moraju se suočiti s predmetom razotkrivanja (engl. disclosure).

U nekim dijelovima vlade, na primjer u obavještajnoj zajednici, vjerojatno postoji nekakvo vrlo praktično zanimanje za opažanja fenomena NLO-a. I to ondje gdje se javlja veza između tajne tehnologije za kontroliranje uma koju je CIA možda ispitivala (i možda je primijenila) i fenomena NLO-a. Jedan od glavnih fenomena o kojima su izvješćivali sudionici koji tvrde da su bili u dodiru s NLO-ima jest komunikacija um - um.

Postoji jedan specifičan predmet koji bi trebao pokrenuti snažnu inicijativu za uključivanje Kongresa. O predmetu tehnologija za kontroliranje uma Kongres je vjerojatno bio zaveden tijekom dvaju odvojenih saslušanja o programu MKULTRA i moguće je da je tijekom niza godina jedan djelotvoran sustav za kontroliranje uma bio dio inventara neke vladine agencije.
Kongresni odbori za obavještajne poslove mogli bi, ili pak ne, vidjeti vezu između svjetskih tehnologija za kontroliranje uma i kontroliranja uma povezanog s NLO-ima, no bio bih iznenađen kad se takva pitanja ne bi postavljala ako bi se saslušanja održala."

Psiholog Martin Cannon napisao je rad o takozvanom "fenomenu izvanzemaljskih otmica" u kojem je iznio hipotezu da su ti slučajevi (ili barem dio njih) rezultat projekata za kontrolu uma koje provode vladine agencije pod okriljem najveće tajnosti. Takvi projekti spominju se i pod skraćenim nazivom MILAB-i.
Njegov članak nosi naslov "Kontrolori - nova hipoteza o izvanzemaljskim otmicama".

Da ova hipoteza nije bez osnove mogli bi potvrditi neki slučajevi 'otmica' koje pokojni istraživač ovog fenomena, psihijatar i psiholog s Harvarda, John E.Mack, opisuje u svojoj posljednjoj knjizi Putovnica za Kozmos.

Naime, tu se opisuju neki slučajevi izmijenjenih stanja svijesti kakvi se obično pripisuju otmicama, kod kojih su osobe viđale simbole kakvi se obično vezuju uz tajna društva.
Kao da se radi o nekoj vrsti simboličkog programiranja i pripremanja stanovništva za planove koji bi se trebali realizirati u budućnosti.

Osobno sam dr. Macka kontaktirao po pitanju kontroverzi oko izvora ovog fenomena, pitajući ga ima li osnove za pretpostavku da se radi o rezultatima "ljudskih black-ops projekata". Odgovorio mi je da on na temelju svojih dugogodišnjih istraživanja ne misli da se radi o takvim manipulacijama, unatoč činjenici da su takva iskustva vrlo neugodna i traumatična.

Neobična je činjenica da je 2004. poginuo u prometnoj nesreći, prelazeći ulicu vraćajući se u apartman u sjevernom dijelu Londona poslije jednog predavanja. Službena verzija govori da ga je pregazio pijani vozač, no nakon istrage i suđenja spomenuti je vozač bio kažnjen minimalnom kaznom od dvije godine zatvora.

Da li je Mack bio žrtva nesretnih okolnosti ili je možda tijekom svojih istraživanja došao do vrlo osjetljivih spoznaja? U svakom slučaju, ne može se isključiti mogućnost da se uz cijeli arsenal egzotičnih tehnologija za kontroliranje uma mogu inscenirati i lažna iskustva "otmica".

Možda će cijelu stvar razjasniti konačna istraga o pozadini projekta MKULTRA i sličnih projekata, koji se
koristeći Tesline tehnologije izvode na račun i protiv Amerikanaca i drugih ljudi iz čitavog svijeta u cilju kontrole uma.



GLAVNI PROJEKTI ZA ELEKTROMAGNETSKU KONTROLU UMA

Projekt MOONSTRUCK, 1952., CIA

Elektronski implanti u mozgu i zubima
Ciljanje: velikog dometa
Ugrađeno tijekom operacije ili kradom tijekom otmice
Raspon frekvencija: HF - ELF (visokofrekventni - ekstremno-niskofrekventni) primopredajnički implantati.
Namjena: Praćenje, kontrola uma i ponašanja, uvjetovanje, programiranje, tajne operacije
Funkcionalna osnova: Elektronska stimulacija mozga, E.S.B.

Projekt MK-ULTRA 1953., CIA:

Droge, elektronika i elektrošokovi
Ciljanje: Kratkog dosega
Frekvencije: VHF HF UHF (modulirano kod ELF)
Slanje i primanje: Lokalno proizvedeno
Namjena; Programiranje ponašanja, stvaranje cyborg mentaliteta
Učinci: narkoleptični trans, programiranje sugestijom
Podprojekti: Mnogi.
Pseudonim: Projekt Artičoka
Funkcionalna osnova: Elektronsko rastvaranje memorije, E.D.O.M.

Projekt ORION 1958., U.S.A.F:

Droge, hipnoza i ESB
Ciljanje: Kratkog dosega, osobno
Frekvencije: ELF modulacija
Slanje i primanje: Radarom, mikrovalovima, modulirano na ELF frekvencijama
Namjena: Preslušavanje vrhovnog osoblja za sigurnost, programiranje, osiguravanje sigurnosti i lojalnosti
Pseudonim: "Dreamland" (Zemlja snova)

MK-DELTA 1960., CIA:

Fino ugođeno elektromagnetsko subliminalno programiranje
Ciljanje: Dugog dosega
Frekvencije: VHF HF UHF modulirane na ELF
Slanje i primanje: Televizijske antene, radio antene, vodovi za struju, opruge za madrace, modulacija na 60 Hz ožičenju.
Namjena: programiranje ponašanja i stavova širokih masa
Efekti: umor, promjene raspoloženja, disfunkcija ponašanja i društvena kriminalnost
Pseudonim: "Deep Sleep", R.H.I.C.

PHOENIX II 1983., U.S.A.F, NSA:

Lokacija: Montauk, Long Island
Elektronsko višesmjerno ciljanje odabranih skupina unutar populacije
Ciljanje: Srednjeg dosega
Frekvencije: Radarske, mikrovalovi. EHF UHF modulirano
Snaga: Gigawatti doTerawatta
Namjena: Punjenje sa Zemljinih mreža, stvaranje potresa na specifičnim točkama, programiranje populacije za senzibiliziranje
Pseudonim: "Rainbow" (Duga), ZAP

TRIDENT 1989., ONR, NSA:

Elektronski usmjereno ciljanje pojedinaca ili populacija
Ciljanje: Velike skupine okupljenih ljudi
Pojava: Crni helikopteri koji lete u trostrukoj formaciji od po tri
Snaga: 100.000 watta
Frekvencija: UHF
Namjena: Upravljanje velikim skupinama i kontrola ponašanja, kontrola građanskih nereda
Pridružene agende; FEMA
Pseudonim: "Black Triad." (Crna trijada) A.E.M.C

RFMEDIA 1990., CIA:

Elektronsko višesmjerno subliminalno sugeriranje i programiranje
Lokacija: Boulder, Colorado (Lokacija glavnog čvora mobilne telefonije, sinkronizacijski čvor nacionalne televizije)
Ciljanje: nacionalna populacija SAD-a
Frekvencije: ULF VHF HF fazna modulacija
Snaga: Gigavvatti
Implementiranje: Televizijske i radio komunikacije, "videodromni" signali
Namjena: Programiranje i poticanje želje u ponašanju, subverzija psihičkih sposobnosti populacije, pripremno procesiranje za masovnu elektromagnetsku kontrolu
Pseudonim:"Buzz Saw" E.E.M.C.

TOWER 1990., CIA, NSA:

Elektronsko, diljem zemlje, subliminalno programiranje i sugeriranje
Ciljanje: Mase ljudi, kratkotrajni intervali, dugog dosega kumulativno
Frekvencije: Mikrovalovi, EHF SHF
Metodologija: Sustav bežičnih telefona, ELF modulacija
Namjena: Programiranje kroz neuralnu rezonanciju i kodiranje informacije
Učinak: Neuralna degeneracija, DNA rezonantno modificiranje
Pseudonim:"Wedding Bells" (Vjenčana zvona)

HAARP 1995., CIA, NSA, ONR:

Elektromagnetska rezonantna indukcija i masovna kontrola stanovništva Lokacija: Gakona, Aljaska
Frekvencije: Atmosferski fazno-zakačeni rezonantni UHF VHF
Potencijal: izmjena DNK koda u stanovništvu i masovno modificiranje ponašanja
Snaga; Gigawatti do Teravatta
Korak-niže reflektivne frekvencije: Približno 1.1 GHz, rezonantna frekvencija ljudske DNK, fazno kačenje na celularni sustav (sustav mobilne telefonije).

Projekt CLEAN SWEEP 1997., 1998., CIA, NSA, ONR:

Elektromagnetska rezonantna indukcija i masovna kontrola stanovništva
Lokacija: Diljem zemlje
Frekvencije: Emocionalne valne duljine, prikupljanje podataka putem helikopterskih proba koje slijedi nakon medijskih događaja - ponovno emitiranje kako bi se ponovno stimulirala emocionalna raspoloženja populacije
Potencijal: Masovno modificiranje ponašanja
Snaga: Nepoznata. Moguće ponovno emitiranje putem GWEN mreže ili frekvencija mobitelnih tornjeva, koordinirano iz NBS-a u Coloradu.



Svim žrtava projekata kontrole uma poput projekta MKULTRA koji se provodio u Americi, u ime Vlade SAD-a javno se ispričao tadašnji predsjednik SAD-a Bill Clinton. Clintonova isprika koju je dao 3.listopada 1995. doslovno glasi:

"Na tisuće eksperimenata pod pokroviteljstvom američke vlade odvijalo se u bolnicama, na sveučilištima i u vojnim bazama naše zemlje. Neki od njih neetički su ne samo prema današnjim standardima već i prema standardima vremena u kojem su provođeni. Oni su pali na testu naših nacionalnih vrijednosti i na testu čovječnosti. Sjedinjene Američke Države nude iskrenu ispriku onim našim sugrađanima koji su bili podvrgnuti tim eksperimentima, njihovim obiteljima i njihovim širim zajednicama."



 


Autor Božidar Kemić
Izvor: ce-4.forumotion.com

Nema komentara:

Objavi komentar