petak, 4. svibnja 2012.

Prof. Marijan Jošt: Lijek protiv raka - neka se ne zaboravi



           

Nemam medicinsko obrazovanje, pa po toj logici ne bih smio pisati o ovako osjetljivoj temi. Međutim, da sam znao ovo što sada znam vjerojatno bi neki od mojih poznanika i prijatelja, koji su preminuli od raka, danas bilo živo. Ovo što vam dolje prenosim najnovija je vijest i kao slamka za koju se hvata utopljenik mogla bi dati nade i vratiti zdravlje teško oboljelim.


Ako pogledate po tratinama sve se žuti od cvijetova maslačka, a povjetarac njiše bijele glavice i raznosi sjemenke uokolo. Bio sam pomalo ljut na tu jestivu korovsku biljku, koja se nekontrolirano širi po mojoj tratini. No danas, nakon što sam saznao koliko je to dragocijenabiljka, potpuno sam promijenio mišljenje.


Poznato je da tonik od maslačka povoljno djeluje na jetru, ali da može izliječiti rak, otkriveno je tek nedavno na Sveučilištu Windsor u Kanadi. Dr. Caroline Hamm primijetila je poboljšanje zdravstvenog stanja u nekoliko pacijenata koji su pili čaj od maslačka i s tim zapažanjem upoznala kolegicu biokemičarku dr. Siyaram Pandey, koja opet po nagovoru, nerado započinje istraživanje. Iako sumnjičava, po logici “Ako ne koristi, štetiti ne može”, provela je istraživanja i došla do zapanjujućih rezultata.


Ispitujući uzorke krvi pacijenata oboljelih od leukemije, utvrdile su da ekstrakt korijena maslačka uništava stanice leukemije, dok na normalne stanice nema taj pogubni učinak. Drugim riječima, ekstrakt korijena maslačka djelovao je pogubno samo na kancerozne stanice, dok za razliku danas prihvaćene metode kemoterapije ili zračenja ubijaju sve stanice. Ispitujući in vitro i druge tipove kanceroznih stanica došle su do istog zaključka. Ekastrakt korijena maslačka bio je djelotvoran. Za svoja su istraživanja u dva navrata dobile i financijsku potporu.


Ovaj tim istraživača podnio je zahtjev za kanadsku autorizaciju kako bi mogle nastaviti s kliničkim ispitivanjima, no velika je vjerojatnost da će ovi pozitivni rezultati biti polako prekriveni zaboravom.


Zašto? Naprosto zato što se prirodni ljekovi ne mogu patentirati, a farmaceutska industrija u koliko ne pronađe načina da sintetizira aktivnu substancu maslačka u ovom poslu ne može ostvariti dobit. Dakle: ako nema patenta – nema velike zarade farmaceutske industrije, a ako nema zarade nema ni interesa. No pored odsustva interesa može se javiti zabrana, kao što je to bilo već s nekim prirodnim lijekovima. Moć farmaceutske industrije je ogromna.


Srećom, ako se znanje prenese, maslačka će uvijek biti, pa ako i Codex Alimentarius zabrani njegovu prodaju, moći ćemo ga sami, zlu ne trebalo, brati po livadama.


Evo nekoliko primjera izlječenja:


John DiCarlo primljen u bolnicu, nakon neuspjelog agresivnog tretmana leukemije vraćen je kući da umre. Kod kuće, po preporuci, počeo je uzimati čaj od maslačka i nakon par mjeseci leukemija je nestala. Imao je 72 godine kad je klinički pregledan i proglašen zdravim.


Drugi slučaj: George Cairns, farmer američkog srednjeg zapada, pomoću praška od korijena maslačka izliječio je bolni rak prostate. On je objavio i instrukcije o liječenju: pola žličice praha korijena maslačka isključivo u vodi ili voćnom soku dnevno riješiti će probleme s rakom za par mjeseci.


Uočljiva je razlika u pristupu, dok je prvi bolesnik koristio topli čaj, drugi naglašava da prašak ne koristiti uz tople napitke. Treba izbjegavati šećer, prerađenu hranu i meso. Dakle preporaua se organska, vegetarijanska prehrana s mnogo sokova. Jasno, važna je kvaliteta biljnog pipravka.


Sve sam ovo preveo iz izvornog teksta u nadi da će nekome biti od velike koristi i pomoći, te moguće vašem voljenom prijatelju(ici) ili rođaku(inji) spasi život.






Marijan Jošt

2 komentara:

  1. Zanimljiv članak ste napisali.

    I ja pišem blog o biljci, koja može pomoći u prevenciji i čak liječenju više vrsta raka, ima puno zanimljivh informacija koje bi nekome mogle puno značiti, pa me posjetite. Evo link na članak o gđi. Vanji kojoj je između ostalog u izlječenju čak tri karcinoma, pomogla i ta biljka graviola. Ljudi, drž'te se, ozdraviti se može!
    http://cudesna-graviola.blogspot.com/2013/03/vanja-andriollo-ponos-hrvatske.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zahvaljujem na javljanju i informaciji. Uz Vaše dopuštenje rado ću objaviti Vaše članke,a Vi slobodno objavite što želite sa ovog bloga

      Izbriši