Jestivi divlji ( frenetičan ) elektron
Svijetlost je osnovni sastojak iz kojeg potiče
sav život, razvija se i ispunjava se energijom. Svijetlost i zdravlje su
nerazdvojivi. Osobnim ponašanjem uspjeli smo se odvojiti od
izvora svijetlosti koristeći fluorescentnu rasvjetu, životom u
zatvorenom prostoru, naočalama, kontaktnim lećama, sunčanim naočalama,
losionima za tamnjenje kože, jedući meso, hraneći se prerađenom hranom i
kuhanim povrćem, mnogi od nas pate od kroničnog nedostatka svjetlosti.
Kao
i neuhranjenost nedostatak svjetlosti nam uskraćuje potrebni nivo
hranidbenih tvari i ritmičko stimuliranje bitno za život potpuno zdravog
bića.
Nobelovac Laureate Dr.Szent-Gyorgi opisao je osnovni
životni proces kao mali strujni tok poslat nam od sunčeve svjetlosti.
Bez svjetlosti nema zdravlja. Ovaj iskaz je ključ u razumijevanju značaja svježe biljne hrane i drugih načina za unošenje svijetla u naš organizam. Mi smo ljudske fotoćelije sa sunčevom svijetlosti kao osnovnom biološkom hranjivom tvari.
Dr.Szent-Gyorgi govoreći o toku sunčeve svijetlosti koje
Sunce isijava prema nama, zapravo govori o visoko nabijenim elektronima
koji sudjeluju u prenošenju sunčeve energije u našu submolekularni
uzorak bez mijenjanja naše molekularne strukture. Model kvantne fizike
počinje prihvaćati (ozakoniti) naš više intuitivan model vegetarijanske
hrane kao kondenzirane sunčeve svjetlosti koju unosimo u naš ljudski
organizam jedući biljnu hranu. Kada je energija zemaljske vegetacije
indirektno unesena u naš organizam konzumiranjem mesne hrane, veći dio
bio-elktričnih vibracije energetskog uzorka je uništeno. Energija
sunčeve svjetlosti je također uništena u vegetarijanskoj hrani koju
kuhamo ili prerađujemo.
Uzbuđujući proboj za mene bila je konceptualna sinteza
kako hranom unosimo energiju fotona sunčeve svjetlosti u naše tijelo i
kako ga ono koristi. Aludirao sam na taj koncept kada sam govorio o
istraživanju dr. Hans Eppinger koji je pronašao da su sve stanice u
osnovi baterije koje su pune kada je čovjek zdrav. Kada je čovjek
bolestan, baterije se isprazne i jedva funkcioniraju. Značajno otkriće
je da samo nekuhana hrana ima mogućnost povećati naboj stanice kao
baterije.
Slijedeći korak u razumijevanju metabolizma stanice kao baterije
Pozitivan naboj se energetski hrani kisikom. Negativni
naboj se hrani energijom elektrona i fotona ispunjenih sunčevom
svjetlošću i skupljeni u vegetarijanskoj hrani. Ova elektronima
ispunjena hrana otpušta energiju elektrona kroz Cytochrome oxidddase
sistem.Cytochrome oxidant sistem djeluje kao transformator koji energiju
elektrona pretvara u ATP. ATP je osnovno energetsko spremište molekule
bioloških sistema. Biokemijsko otpuštanje energije ATP je gorivo za sve
energetski zahtjevne procese na molekularnom nivou u našem biološkom
sistemu.
Elektroni su u biti provučeni kisikom kroz cytochrome
oxidant sistem na pozitivan pol stanične baterije. Više kisika u sistemu
stvara jače privlačenje. Vježbe disanja, konzumiranje hrane bogate
kisikom i život u nezagađenom okruženju bogatog kisikom povećava
ispunjavanje naše potrebe za kisikom. Ključ razumijevanja je cytochrome
oxidant sistem postoji u svakoj stanici i zahtjeva energiju elektrona da
bi funkcionirao. Ta energija elektrona dolazi od biljne hrane koju
konzumiramo svježu. Kada je hrana prokuhana osnovna harmonična
rezonancija uzorka žive energije elektrona u svježoj hrani djelomično je
uništena. Kada jednom razumijemo ovu naučno dokazanu činjenicu logičan
slijed je da ćemo konzumirati hranu bogatu elektronima kao voće, povrće,
orašaste plodove i sjemenke te proklijala ili namočena zrna.
Dr Johanna Budwig iz Njemačke nosioca diplome iz fizike,
farmacije, biokemije i medicine i jedan je od prvih istraživača koje je
kombinirao dubinu znanja kvantne mehanike i fizike sa sveobuhvatnim
znanjem ljudske biokemije i fiziologije. Ona je zaključila, ne samo da
živa hrana bogata elektronima djeluje kao donator snažnih elektrona nego
elektronima bogata hrana djeluje kao sunčano rezonantno polje u tijelu
koje privlači, sprema i povezuje sunčevu energiju u našem tijelu. Ona
tvrdi da su fotoni sunčeve svjetlosti privučeni vibracijom suncu sličnim
elektronima u našem biološkom sistemu, osobitu u duplo povezanom
elektronskom oblaku pronađenom u našim lipidima. Ti suncu slični
elektroni poznati su pod nazivom pi-elektroni. Taj pi-elektronski sistem
unutar molekularne strukture ima sposobnost privlačenja i aktiviranja
sunčanih fotona.
Ona misli da energija dovedena tim sunčevim fotonima
djeluje kao "nati-entropy faktor". Prevedeno terminologijom biologije,
entropy znači starenje. Anti-entropy je identično sa obrnutim procesom
starenja. Iz točke gledanja kvantne fizike fotoni nikada ne stare; oni
imaju brzinu vremena. Sunčani fotoni pronose visoki nivo naloga
(anti-entropy energija) u pi-elektrone našeg biološkog sistema. Što
više svjetlosti skupljamo u našem sistemu, to više obnavljamo zdravlje i
unosimo energiju koja zaustavlja starenje našeg ljudskog organizma.
Zbog toga, ljudi koji jedu rafiniranu, kuhanu i visoko
prerađenu hranu smanjuju količinu sunčanih elektrona koji energiziraju
sistem i količinu visoko sunčanih elektrona koji stvaraju visoko
elektronsko solarno rezonantno polje. Zahvaljujući Dr. Budwig, obrađena
hrana može čak djelovati kao izolator zdravom pritjecanju elektriciteta.
Što smo više sposobni apsorbirati sunčeve elektrone, više smo sposobni
reagirati, privlačiti i upijati sunčeve elektrone u direktnoj
rezonanciji sa suncem, drugim sunčevim sistemima i čak drugim
galaksijama. Što smo više u mogućnosti upijati sunčeve elektrone u
dublje nivoe kože, manje su mogućnosti za dobivanje sunčanih opeklina i
teoretski manje karcinoma kože.
Možda dvije namirnice najbogatije sunčevim elektronima i namirnice koje imaju sposobnost apsorpcije sučevih elektrona su mikroalge spirulina, i AFA dodaje dr. Peter Naydenov, i laneno sjeme
u različitim oblicima, uključujući i laneno ulje. Dr. Budwig je
izvijestio o slučajevima općeg ozdravljenja i čak karcinoma koji se
povukao nakon upotrebe velike količine lanenog ulja koje je povećalo
količinu energije elektrona u sistemu i time stvorilo dovoljno
raspoložive energije za izlječenje sistema.
Kako spirulina i AFA rastu na visokim nadmorskim
visinama i toplim predjelima, imaju povećan beta-karoten i druge
karotenoide, sisteme enzima i drugih bioloških sastojaka za bolje
apsorbiranje pojačane sunčane i kozmičke radijacije. Otkrio sam da
uzimajući spirulinu i trljajući se proizvodom Phycotene Cream
(proizveden od Dr. Christopher Hills iz Light Force) ja i moji suradnici
i dobrovoljci nismo imali problema sa sunčanim opeklinama radeći duge
sate pod užarenim nebom u Tree of Life Rejuvenation Center u Patagoniji,
Arizona.
Druga su istraživanja pokazala da su spirulina i
Phycotene Cream bili uspješni u obnavljanju stanica squamous karcinoma
kože i rješavanju pre-cancer squamous cell carcinoma.
Druga su istraživanja pokazala da su tri četvrtine ljudi
hipersenzitivnih na sunčanu svjetlost (pate od erythropoetic
protoporphinaria) bili u mogućnosti povećati vrijeme izlaganja suncu.
Tri četvrtine onih koji su poboljšali svoju prilagodbu mogli su se
izložiti suncu četiri puta duže. Za one koji razumiju da smo mi ljudske
fotoćelije koje često pate od nedostatka svjetlosti, ovo je izuzetno
uzbudljiv pronalazak.
Dr. Budwig je također pronašla da kada kombiniramo
laneno ulje sa visoko vrijednim bjelančevinama, tri duplo obmotani
elektronski oblaci prisutni u svježem lanenom ulji i proteinima,
stvaraju bi polarnu mrežu kondenzatora koji čak bolje apsorbiraju,
spremaju i prenose razmjenu sunčevih elektrona i pojačavaju sunčevu
rezonanciju. Ona često upotrebljava neke vrste ovčjeg sira kao visoko
proteinsku hranu za kombinaciju sa lanenim uljem. Kao vegetarijanac koji
ne koristi mliječne proizvode , otkrio sam da je pčelinji polen i
spirulina savršena visoko proteinska koncentrirana hrana za kombinaciju
sa lanenim uljem.
Prema saznanjima moderne fizike i kvantne biologije, po
Dr. Budwig, ne postoji druga živa stvar u prirodi koja više akumulira
sunčeve elektrone od ljudskog bića. Izgleda da su ljudi osobito povezani
sa sunčanom svjetlosti. Sa istom rezonancijom sunčanih elektrona, naša
povezanost sa zvijezdama je povećana našom sposobnošću da prihvatimo
poklon njihove svjetlosne energije i biokemijski ju preradimo. Svjetlost je naša pupčana vrpca sa svemirom.
Naša sposobnost da se ispunimo sunčevom kozmičkom energijom ovisi o jedenju hrane koja sadrži visokosunčane elektrone koji su u rezonanciji i privlače sunčeve i kozmičke zrake. Naše
zdravlje i svjesnost ovise o našoj sposobnosti da privlačimo, spremamo i
dovodimo energiju elektrona koja je bitna za energiziranje i
reguliranje svih životnih sila. Što je veće spremište
svjetlosne energije to je veća snaga našeg ukupnog elektromagnetskog
polja, i posljedično više je energije slobodno za liječenje i održavanje
optimalnog zdravlja.
Snažno sunčevo rezonantno polje najavljuje evoluciju čovječanstva u dosezanju punog kapaciteta kao ljudskog "sunčanog bića". Svjetlost podržava evoluciju, a nedostatak fotona u našem tijelu sprečava je. Svjetlost i svjesnost su međusobno povezani.
Vraćajući se u nazad do prošlog stoljeća, Rudolf Steiner, osnivač
Waldorf Schools, Antropozofske medicine i biodinamičkog vrtlarstva
mislio je da dozvoljavajući vanjskom svijetlu da uđe u naš sistem
oslobađamo jednaku količinu našeg vlastitog unutarnjeg svijetla. Što
više povećavamo sposobnost apsorpcije i asimilacije svijetlosti to više
svjesni postajemo. Što se više mijenjamo povećanjem naše apsorpcije
svijetlosti to više sami postajemo svjetlost. Ovo je profinjena tajna "svjesne ishrane".
dr. Gabriel Cousens
--------------------------
Sa engleskog prevele: Dubravka Trupeljak i Dijana Mihok, Zagreb 2005. godine
Članak pripremila Eli, prosinac 2007.
Nema komentara:
Objavi komentar